Önfejlesztés a jóga ezeréves tudásával

Egy lélek útkeresésében semmihez nem hasonlítható egy bölcs jógitól megtanulni és megtanulni átadni, mi is az emberi elme, és hogyan látja a jóga a világot. A jóga elméletét személyiségünk felépülését illetően kiválóan használhatjuk a modern mindennapokban is.

Sri Aurobindo szerint:

„A jóga nem más, mint gyakorlati pszichológia … a jóga egész metódusa pszichológiai; úgy is fogalmazhatnánk, hogy a jóga a tökéletes pszichológiai ismeret teljes gyakorlata.”

A hozzám fordulók számára ez a rendszer a következőképp tud segíteni:

– életvezetési, életviteli kérdésekben, segít felismerni az érzelmi eredetű problémák, emberi kapcsolatok konfliktusai mögött meghúzódó tudati folyamatokat,

– tágítja a szemléletet, feltárja az altudatban rejlő mozgatóerőket, javítja az életminőségre ható szokásmintákat,

– kezeli a stresszt a jóga segítségével,

– javítja a megkülönböztető képességet a vágyak között,

– párkapcsolati kérdésekben feltárja a férfi és a női természetet, a két nem gondolkodásmódját, viselkedési és reagálási mechanizmusát, a szeretetnyelveket,

– röviden megismerteti az egészséges életvitel testi, lelki, szellemi szintű kialakításának módszereit,

– mindezt holisztikus szemlélettel, személyre szabva, ha szükséges, étkezési és fitoterápiás (gyógynövényekkel) javaslatokkal kiegészítve.

Egyáltalán nem biztos, hogy nálad jobban oldottam meg az életemet. Amit én teszek, hogy feltárom a betegségek mögött fellelhető, megbúvó érzelmi és tudati folyamatokat. A Te dolgod, hogy szíved szerint cselekedj.

„A betegség a lélektől való eltávolodás eredménye.” (dr. Bíró Dénes)