Aromaterápia

 

Ismerve azok nagyszerű lehetőségeit, pár percben vagy konzultációval mindennapos problémáinkra gyakran javaslok illóolajokat.

Gyakran előkerülnek az aromák jógaórákon is, hiszen a limbikus rendszeren át, ítélő elménket kikerülve intenzív hatást tudunk vele gyakorolni érzelmeinkre és szerveinkre. Szívesen támogatom, hogy az illóolajok méltó helyükre kerüljenek a házipatikában vagy a bőrápolásban.

Mikor úgy éreztem, ezt a praktikus megközelítést szívesen adnám át másoknak is, akkor született meg az

Aromaterápiás műhely

Lélegzetelállító mélységek, akár 100 kilogramnyi növényi rész és végtelen lehetőségek rejlenek egy-egy kis üveg illóolajban. Mindannyiunkat elvarázsol az isteni illat, azonban ezekben az apró üvegcsékben olyan változatos és erős vegyületek találhatóak, hogy ismernünk kell, hogyan kezeljük biztonságosan őket.
Megtanuljuk a csoportosítást, higítást, felhasználási módokat. Megnézzük, milyen problémákra milyen típusú olajok a legjobbak és melyek azok, amit valóban hatékonyan kezelhetünk aromaterápiával.

Ha ezt megtanultuk, akkor viszont nem foglak további hatóanyagismerettel terhelni, hanem az intuitív aromaterápia felé vesszük az irányt.
Az aromaterápia egyik ága, az olfaktológia azt vizsgálja, hogy az illóolajok illatának milyen hatása van az emberi agyra. Ha az illatok közvetlenül agyunk limbikus rendszerébe jutnak, – ami közvetlen összeköttetésben van a szívritmussal, a vérnyomással, az emlékezettel, a hormonegyensúllyal – és génállományunk jelentős része, kb. 3%-a foglalkozik a szaglással, akkor hogyne fordítanánk ezt javunkra. Az adott növény gyógyító rezgésére, megjelenésére, üzenetére hangolódunk.

Ezzel a kapcsolódással egy új világ nyílik meg előttünk, onnantól az olajokkal tudunk intuitív munkát végezni. Ez által az aromák rendkívül hatékony kiegészítői az önismereti munkának, érzelmi blokkoldásnak, meditációs gyakorlatoknak és belépőt jelentenek a még finomabb esszenciák világába.