Óratípusok

Tisztán jóga, streching vagy tematikus torna, a kínálatot megtalálod az alábbi felsorolásban.

Fontos! Az órarendi órák nem tartalmazzák a jóga teljes eszköztárát, és nem céljuk megismertetni a jóga életfelfogásával, de kiválóan alkalmasak arra, hogy feltöltődj, ápold a testi és mentális egészségedet.

A jóga úgy lesz az igazi, ha a koncepcióját is megismered. Szeretettel várlak a workshopokra, képzésekre! Ezeket is megtalálod az oldalon!

A jógagyakorlást nehéz szintekben felfogni, inkább a célt jó meghatározni. Másra lehet szüksége pl. annak, aki testileg edzett, de nem tud elcsendesedni, vagy valakinek, aki épp egy nehéz időszakon megy át és nyugodtabb órára vágyik, amit lassú mozdulatok kísérnek. Sok embernek kell “újra megtanulni” lélegezni.

A gyakorlatsorok, mozdulatsorok a kezdőktől a haladókig mindenkinek tartogatnak valamit. Az órák gyakran egy témára épülnek, pl. csakrák, elemek, érzelmek, csúcs póz.

Stílusa a fizikai gyakorlásnak attól lesz, ha mondjuk egy neves művelőjéhez kötődik (pl. Iyengar), vagy egyéb jellemzőjét, rendszerbe foglalását, specifikusságát emelik ki (pl. dinamikus, FLOW, Yin, Power, ashtanga vinyasa stb.).
A flow stílusú gyakorlások pl. arra tanítanak, hogy az életedben lévő dolgokat és eseményeket összefüggéseikben, egy folyamat részeként lásd, tudj elfogadni és elengedni egyaránt. Különösen jó azoknak, akik “pörgősnek” vélik magukat, és a folyamatos mozgásban lelnek nyugalomra.

Mikor a jógából egy speciális terápiás céllal emelnek ki és hangsúlyoznak részeket, új, modern jógatípusok keletkeznek, melyek közül a gerincjóga a legismertebb, legnépszerűbb. Egy olyan évezredes tradíciónál, mint a jóga, az is gyakran előfordul, hogy egyes részeit újra “feltalálják”, beemelik a fitnessbe (pl. vacuum press breath) Az alapokat érdemes jól megtanulni, és nem zavarodunk össze. Oktatóként és védikus életmód mentorként is szívesen kalauzollak a jóga világában.

Ismerd meg óráimat, próbálj ki több órát!

Ha nagyon új neked a jóga, első jógaórád előtt kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, hogy egyeztessük, mire van szükséged. (06703380787)

Lehetőséged van arra, is, hogy adottságaidat vagy igényeidet személyesen egyeztessük, de egyéni órákat jelenleg nem tartok.

HaTha jóga

A hatha jóga egy gyűjtőnév, de sokan ezzel azonosítják amit keresnek, vagyis lassú tempójú klasszikus jóga ászanákkal, légzéssel egybekötött mozgással. A klasszikus hatha gyakorlást nálam Indiam néven találod, hogy kifejezze a szabadságot, amivel az órákat tartom.

TOVÁBB

Relaxáció / Jóga Nidra

Ezen az órán egy kis ráhangolódás, stresszoldás után CSAK relaxálunk. Vezetett relax, jóga nidra, hangtálak, témák, vezetett vizualizációs gyakorlatok várnak.

TOVÁBB

Dinamikus flow jóga

Intenzívebb mozgás és a statikus tartásokat kiegészítő flow elemek, erősítő részek kombinációja.

TOVÁBB

Gerinctréning és jóga

Azoknak, akik elsősorban a hátuk miatt jógáznának. Mobilizáció, erősítés, nyújtás + stresszoldás.

TOVÁBB

Női jóga

A női jóga stílusa lágyabb. Ezeken az alkalmakon kiemelten a női szervek egészségéért dolgozunk, a gyakorlásba az intim területet is edzük.

TOVÁBB

Aerial tréning és jóga

A lebegő jógához egy felfüggesztett textilt használunk. Az antigravity a pózok új megközelítését, játékosságot, újdonságot kínál.

TOVÁBB

Yogi Bhajan féle kundalini jóga

Nem azonos sem a tibeti kundalini jógával, sem semmilyen transz állapotba ejtő technikától, amitől sokan félnek. Kiváló jógastílus, ha belső tartásodat, erődet, határaidat keresed, szeretnéd a legtöbbet kihozni a személyiségedből,  függőségektől szeretnél megszabadulni stb. Mindenképp olvass róla többet!

TOVÁBB

Kismamajóga

A kismamajóga évente többször indul, igényedet jelezd!

Ha kismama vagy vagy babát tervezel, feltétlenül ajánlom még várandósság és szüléstámogató workshopom!

TOVÁBB


Posztnatális (szülés utáni) torna és hasizom regeneráló tréning (LYB)

Posztnatàlis torna és szétnyílt hasizom tréning nem jóga, intim formánk visszanyeréséhez, a gerincsérv, a süllyedések megakadályozására, a hasfal regeneráláshoz tartozik. Bejelentkezéssel vehető igénybe, ingyenes állapotfelmérés tartozik hozzá!

YIN jóga

Hosszabban kitartások az energiacsatornák mentén. A hagyományos kínai gyógyászat által meghatározott meridiánpárokban folyó energia áramlásának segítése a cél, amivel belső szerveidet megtáplálod, és amitől jobban, kiegyensúlyozottabban, felszabadultabban fogod érezni magad.

TOVÁBB

Streching

1 órányi nyújtás, és ez valóban csak nyújtás!

TOVÁBB