Óratípusok

Tisztán jóga, stretching, relax vagy tematikus torna, a kínálatot megtalálod az alábbi felsorolásban.

A jógagyakorlást nehéz szintekben felfogni, inkább a célt jó meghatározni. Másra lehet szüksége pl. annak, aki testileg edzett, de nem tud elcsendesedni, vagy valakinek, aki épp egy nehéz időszakon megy át és nyugodtabb órára vágyik, amit lassú mozdulatok kísérnek. Sok embernek kell “újra megtanulni” lélegezni.

Az ászanákat általàban a nyugodt légzéssel összekötve tartjuk. Vinyasa stílusban gyakorlunk. Vinyasa annyit jelent mint tudatosan egymás után rendezni.

A gyakorlatsorok, mozdulatsorok a kezdőktől a haladókig mindenkinek tartogatnak valamit.

Stílusa a fizikai jógagyakorlásnak attól lesz, ha mondjuk egy neves művelőjéhez kötődik (pl. Iyengar), vagy egyéb jellemzőjét, rendszerbe foglalását, specifikusságát emelik ki (pl. dinamikus, FLOW, Yin, Power, ashtanga vinyasa stb.).
A flow stílusú gyakorlások pl. arra tanítanak, hogy az életedben lévő dolgokat és eseményeket összefüggéseikben, egy folyamat részeként lásd, tudj elfogadni és elengedni egyaránt. Különösen jó azoknak, akik “pörgősnek” vélik magukat, és a folyamatos mozgásban lelnek nyugalomra.

Mikor a jógából egy speciális terápiás céllal emelnek ki és hangsúlyoznak részeket, új, modern jógatípusok keletkeznek, melyek közül a gerincjóga a legismertebb, legnépszerűbb. Egy olyan évezredes tradíciónál, mint a jóga, az is gyakran előfordul, hogy egyes részeit újra “feltalálják”, beemelik a fitnessbe (pl. vacuum press breath) Az alapokat érdemes jól megtanulni, és nem zavarodunk össze. Oktatóként, védikus életmód mentorként és természetgyógyászként is szívesen kalauzollak a testmozgás, a jóga és a stresszoldás világában.

Ismerd meg óráimat, próbálj ki több órát!

Ha nagyon új neked a jóga, vagy szeretnéd megtudni, milyen mozgást végezhetsz biztonsággal, első órád előtt kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, hogy egyeztessük, mire van szükséged. (06703380787)

Lehetőséged van arra, is, hogy adottságaidat vagy igényeidet személyesen egyeztessük, választhatod az egyéni órát, konzultációt.

HaTha jóga

A hatha jóga egy gyűjtőnév, de sokan ezzel azonosítják amit keresnek, vagyis lassú tempójú klasszikus jóga ászanákkal, légzéssel egybekötött mozgással. A klasszikus hatha gyakorlást nálam Indiam néven találod, hogy kifejezze a szabadságot, amivel az órákat tartom.

TOVÁBB

Relaxáció / Jóga Nidra

Ezen az órán egy kis ráhangolódás, stresszoldás után CSAK relaxálunk. Vezetett relax, jóga nidra, hangtálak, témák, vezetett vizualizációs gyakorlatok várnak.

TOVÁBB

Dinamikus flow jóga

Intenzívebb mozgás egy kis erősítéssel, ashtanga vinyasa elemekkel. A statikus tartásokat kiegészítő flow elemek, erősítő részek kombinációja. Jó, ha megvannak az alap ászanák, de anélkül is jöhetsz, ha a dinamikusabb mozgás vonz.

TOVÁBB

Gerinctréning és jóga

Azoknak, akik elsősorban a hátuk miatt jógáznának. Mobilizáció, erősítés, nyújtás + stresszoldás.

TOVÁBB

Női jóga

A női jóga stílusa lágyabb. Ezeken az alkalmakon kiemelten a női szervek egészségéért dolgozunk, a gyakorlásba az intim területet is edzük.

TOVÁBB

Aerial tréning és jóga

A lebegő jógához egy felfüggesztett textilt használunk. Az antigravity a pózok új megközelítését, játékosságot, újdonságot kínál.

TOVÁBB

Kundalini jóga

Az egyik legősibb jógatípus, ami nem azonos sem a tibeti kundalini jógával, sem semmilyen transz állapotba ejtő technikától, amitől sokan félnek. A jógastílus az emberi tartásra, nemességre, a belső tengely megtalálására helyezi a hangsúlyt.

TOVÁBB

Kismama jóga

Jelenleg kismamajóga és szüléstámogató tematikus 10 alkalmas foglalkozássoraim várnak, melyek évente többször, igény szerint indulnak.

TOVÁBB


Posztnatális (szülés utáni) torna és hasizom regeneráló tréning (LYB)

Posztnatàlis torna és szétnyílt hasizom tréning 2in1 intim formánk visszanyeréséhez, a gerincsérv, a süllyedések megakadályozására, a hasfal regeneráláshoz stb. Màr csoportosan is, 45 percben, hogy ne maradj egyedül! Kiscsoportban, egyéni feladatokkal is, ingyenes àllapotfelméréssel!
Résztvétel bejelentkezéssel, alkalmak az órarendben.

YIN jóga

Hosszabban kitartások az energiacsatornák mentén. A hagyományos kínai gyógyászat által meghatározott meridiánpárokban folyó energia áramlásának segítése a cél, amivel belső szerveidet megtáplálod, és amitől jobban, kiegyensúlyozottabban, felszabadultabban fogod érezni magad.

TOVÁBB

ÚJ!!! Stretching

Bemelegítés és nyújtás, és valóban csak nyújtás! Ha jobban ràkészülnél valamelyik jógapózra. Ha zavar hogy stagnàl, gàtol egy merev részed. Bárkinek, aki sportol, pl. fut vagy súlyzós edzést végez. Ha a jóga nem érdekel, de a nyújtás igen. Hiszen ez mindenkire ráfér. Nyújtunk okosan, a fascia és a nyirokrendszer összefüggésében is!

ÚJ!!! Regeneráló, erőgyűjtő (restorative) jóga

Ajánlom szenior jógaként, vagy bárkinek betegség utáni regenerálódáshoz, nehéz életszakaszokban, vagy energiahiány esetén. Stresszoldó gyakorlatok, légzőgyakorlatok, kis mobilitást igénylő gyakorlatok, erőpózok nélkül. Segédeszközök, földön ülés helyett fit labdán ülünk.