Rólam

Boltos Emőke

Boltos Emőke

Elérhetőség: +36703380787

Megismerhetsz oktatóként, és természetgyógyászként is, mindkét tevékenység fontos számomra.

A jóga minden aspektusával együtt teljesedik ki igazán, de bárhonnan közelítünk, csak nyerhetünk vele. Csoportos jógaóráim célja, hogy bármilyen előképzettség nélkül, bármikor el tudj jönni, hisz a jógát nagyon szeretjük egészségjavító és mozgásterápiás hatásáért.

Jógikus viszont lehet maga az életvezetésünk is, létfelfogásával és önismereti útjával, ami hosszú távon javítja életminőségünket. Sok-sok önismereti, ismeretterjesztő programot is találsz nálam. Így ha szeretnél, tudsz tanulni, fejlődni is.

2024-ben elindítottam első oktatóképzésemet is, ha a teljes rendszert szeretnéd megismerni, vagy másokat is segíteni vele.

Nem kell mindent egyedül megoldanunk. Ha azonnali enyhülést keresel, vagy gyorsítósávra tennéd személyiségfejlődésedet, akkor működök segítőként is, hogy természetgyógyászati, kineziológiai és egyéb módszerekkel találjuk meg, és kezeljük egy probléma okát.

2009 óta tanulok a természetes gyógymódokról. Gyógynövény-használati és -gyógyászati ismereteimet aromaterápiás, virágterápiás és hormonegyensúly-terápiás ismeretekkel bővítettem. Bioenergetika tanárom révén jutottam el Dr. Bíró Dénes orvos, bioenergetikushoz, aki teozófusként merőben új szemlélettel segített a betegségfelfogásban. Az a mondat, amit Tőle hoztam -“A finom hat a sűrűre”- jól jelzi, hogy a minőségi változás sokszor a szemléletváltással kezdődik, amiben a testi síkon túl is hajlandóak vagyunk tekinteni.

Természetgyógyászati tanulmányaim után a jóga életszemlélete érintett meg és segített nekem is nagyon sokat. 2010-ben találkoztam jógafilozófia Tanárommal, Bakos Attilával, aki megismertetett a védikus tudás alapjaival.

A mozgás szeretete és a jóga mozgásrendszerének végtelen lehetőségei okán a Bindusar Yoga School jógaiskolában Mukesh Kothari hatha jóga Tanárom vezetésével nemzetközi hatha jógaoktató oklevelet szereztem, amit sportoktatói képesítéssel (országos képzési jegyzék) egészítettem ki. Több továbbképzés, köztük 2022-től az aerial jóga is színesíti a palettát. Bár a jógában és a természetgyógyászatban való jártasság aligha mérhető oklevelekkel és tanfolyamokkal, a célom, hogy mindig jobb szolgáltatást nyújtsak.

Fontosnak tartom a tanítások gyakorlati, könnyed alkalmazhatóságát. Ahogy a test-lélek-szellem is egységet képez, úgy minden általam elvégzett kurzus egymást kiegészítve kiváló segítséget és hátteret ad ahhoz, hogy több szinten a lehető legtöbbet adhassam. Hiszem, hogy a gyógyulásban és az életvezetés kérdéseiben gyakran a mélyülő önismeret és megértés hoz valódi áttörést, ez pedig számomra maga a jóga célja.

Kiemelten foglalkoztatnak a betegségek testi és érzelmi összefüggései, a szín-és szimbólumterápia és természetesen a jóga teljes pszichológiája a gyakorlatban.

A jóga oktatásában és a segítő foglalkozásban jól tudom kamatoztatni holisztikus látásmódomat, természetemet. A HaTha jógát és a mindennapokban használható lényegét tiszta forrásból, sallangmentesen, a modern igényekhez igazodva igyekszem átadni az érdeklődőknek.

” A tudás nem változtatja meg az életedet. A tudás alkalmazása igen.” – Todd Stocker

Főbb tanulmányok összefoglalva:

 • Hatha jógaoktató (Bindusar Yoga School-TTC, Yoga Alliance RYS-200)
 • Vinyasa Flow jógaoktató továbbképzés
 • Prana yoga dance oktató továbbképzés
 • Ashtanga Vinyasa jóga – Yoga Alliance RYS-200
 • Aerial fitness/jóga technika tréner
 • Sportoktató (Országos Képzési Jegyzék 203/5/2014)
 • Fitoterápia(ETI), aromaterápia (Holisztikus Oktatási Központ)
 • Modern hormonegyensúly-szemlélet
 • Bach-virágterápia (Holisztikus Oktatási Központ)
 • Jóga-èletmód tanácsadó képzés (Narada Akadémia)
 • Aura-Soma színrendszer
 • Alkalmazott kineziológiai módszerek
 • Család-és rendszerfelállítás vezetés
 • Arctorna, arcjóga
 • Kinesio tape felhelyezés
 • Kundalini oktató képzés Tuhi Nirankar Akadémia YAI-300 – folyamatban

Az INdIAM Jógáról

Sok-sok ösvényen léphetünk kapcsolatba a jógával, amik végül összeérnek.

A jóga számomra a fejlődés, tudatunk tágítása, minden megismert dolog egységgé formálása. Időről-időre visszaérkezés a szívbe.

A jóga, ösvényének minden pontján maradandó, csillapító öröm, felemelő gyakorolni, és továbbadni is. Jógában lenni, benne lenni a folyamatban és tanulásként felfogni az életet jó dolog, ezt üzeni a stúdió neve is.

“Aki jógával köti meg énjét, az minden lényben magát látja és magában lát minden lényt, azonosnak tekint minden dolgot.
Aki mindenben engem lát, és mindent bennem lát, az nem szakadhat el tőlem, s én sem szakadok el tőle.
Aki minden lényben engem szeret, mert meglátta, hogy minden egy, az a jógi énbennem él, bárhol tartózkodik. (BG 5.29-31)”
I AM, IN I AM, INdIAM