Jógaoktatás

Boltos Emőke vagyok, jógaoktató és természetgyógyász. 10 éves tapasztalatommal és rengeteg kurzussal a hátam mögött szívesen kalauzollak oktatóként a jóga világában.

A jóga számos koncepcióval az élet minden színterére kiterjedő önfejlesztő rendszer. Van egy teljesen kidolgozott logikus rendszere az ember felépítéséről, helyéről és feladatáról a világban. Ezt a csoportos órákon nem tudjuk taglalni, de ha ezt szeretnéd, a Workshopok között megtalálod a “Mindent a jógáról “ tanfolyamot, vagy akár oktatóképzésre is jelentkezhetsz.

Amire a legtöbben kíváncsiak, az az eszköztár, amivel csoportos órán is dolgozunk, és ászanák, légzőgyakorlatok, koncentrációs gyakorlatok, relaxációs és meditációs technikák tartoznak hozzá.

A jógázás számtalan fizikai és mentális előnnyel bír, rövid és hosszútávon is. Pl. jobban alszunk, rendeződik a vérnyomásunk, javul a stressztűrő képességünk stb.

Csoportos gyakorlás

Egy csoportos órának nagy előnye lehet a közös gyakorlás erőtere és húzóereje. Társaságban is lehetsz egyedül, de nem magányosan.

A csoportos óra kiscsoportos (3-10 fő), általában 75 perces gyakorlás, rövid ráhangolódással, bemelegítéssel, vezetett gyakorlással, és a végén levezetéssel, relaxációval. Olykor rövid meditációval.

Egyéni óra

Az egyéni jógaórákon személyi edzőként működöm, ahol bevezetlek a jógagyakorlásba és egyeztetjük egyéni testi és mentális igényeidet. Ezek alapján vezetem az órát alkalmanként 50-60 percben. Kapacitásom ebben nem korlátlan, 4-5 alkalmat ajánlok és ígérek biztosra, ha ezt szeretnéd.

Mindent a jógáról – tanfolyam

A jógához nem csak fizikai úton közelíthetünk, hiszen az elv, hogy van középpontunk, a lélek, amivel a légzés összeköt minket – és minél közelebb vagyunk ehhez, annál boldogabbak vagyunk, minél távolabb, annál boldogtalanabbak – sok lehetőséget felvet. A mozdulatokkal, légzéssel, tekintetiránnyal, rágondolással, a célja mindig egyben tartani. A tapasztalat az, hogy valóban vannak pillanatok, amikor megszűnik minden kétség, és csak létezünk.

Ha szeretnél “megtanulni” jógázni, hogy megtudd, megértsd, mi is a jóga. Mi a célja, mik az eszközei és Te hol és meddig szeretnél ebbe a mindent átfogó rendszerbe becsatlakozni. Szó lesz az irányairól, az ágairól, neves képviselőiről, eszközeiről, ászanáiról, légzésről, mantrákról, filozófiájáról és a jógához kapcsolódó egyéb érdekességekről.

A jógaműhely segít átélhetőbbé tenni jógaóráidat, vagy az egyéni gyakorlásodat, választ kaphatsz a gyakorlásod során felmerülő kérdésekre is.

Rövid jógatörténeti bevezető után a csoportos gyakorláshoz hasznos tudnivalókat, jellegzetességeket vesszük sorra elméleti és gyakorlati alapokon, és megválaszoljuk kérdéseidet is.

Témák: Jógatípusok és jellegzetességeik, eszköztár (ászanák, légzés, bandhák, sérülések elkerülése, relaxáció, meditáció).