Házirend

Érkezés

Elefántok és tevék parkoltatása csak érvényes, névre szóló önkormányzati engedéllyel lehetséges. Lóval ne parkolj a bejárat elé! 🙂

Csoportos eseményeknél kb. 5-10 perccel korábban nyitok.
Egyéni időpontokra nem szükséges korábban érkezni, általában nem tudlak előbb beengedni.
A helyszínt és a megközelítést a kapcsolat menüben találod. A google maps segít idetalálni.
A szabályos parkolásra kérlek figyelj, de parkolási segédletet is találsz a FB csoportomban, amivel a szomszédok biztosan egyetértenek. Biciklidet az udvarban el tudod helyezni biztonságosan.
Szükség szerint átöltözésre is van lehetőség. A cipőket az előtérben hagyjuk. Értékeidet nyugodtan hozd be, minden mást hagyhatsz az előtérben/tárolóban. Óra közben zárva lesz a kapu.

Eszközök

  • Ruházat: legyen kényelmes, leggings, trikó, stb. Cipő nem szükséges. Mezítláb szoktunk gyakorolni, esetleg zokniban vagy jógazokniban, semmiképp ne harisnyában. (A házban padlófűtés van, nyáron nem fúj rád klíma).
  • Jógamatracot, takarót és egyéb eszközöket adok. Ha kéred, szívesen segítek saját szőnyeg választásában. Sajátodat itt hagyhatod, nem kerülnek a közösbe.
  • A kiinduló vagy meditációs ülés ne riasszon el, csak kis időt töltünk benne. Ülőpárnával vagy nyújtott üléssel tudjuk kényelmesebbé tenni.

Általános etikett

Ne egyél óra közben csokit, mert elveszem és megeszem! 🙂 🙂

  • A telefonokat ki szokták tiltani, DE nyugodtan hozd be NÉMÁN, ha beszélned kell, menj ki! Fontos a jelenlét, de nem tudhatjuk kiben mi van, mit tesz meg, hogy itt lehessen, ne ítélkezzünk. 
  • Az órák ráhangolódással, bemelegítéssel indulnak, és relaxációval záródnak, ezért 10 percen túli késés már nem javasolt. Ha esetleg hamarabb el kell menned, azt bármikor, de legkésőbb a relaxáció előtt tedd kérlek!
  • Az órák felnőtteknek (ill. kb. középiskolás kortól) szólnak, 8 év alatti gyermeket kérlek ne hozz magaddal megfigyelőként sem, hogy minden résztvevő magára tudjon figyelni!
  • Emberimádó kis spicc kutyusom bármikor megjelenhet, ha nem viseled el a kutyákat, hozzám sajnos nem tudsz jönni, köszönöm megértésedet!

Ha van még kérdésed, hívj!

Aerial jóga tudnivalók

Ismertető a textillel végzett gyakorlatokhoz:
A lebegő jógához használt textilt hammocknak hívjuk, ez egy teherbíró anyag, ami ha ki is szakad, nem szakad tovább.
Tudnivalók a lebegő jóga órához:
– a regisztráció fontos a textilek száma miatt
– az órának alkalmankénti külön díjazása van, a bérlet nem vehető igénybe rá
– súlyhatár: 85 kg. (Ez miattam van, mert nekem kell visszasegíteni, ha valaki esetleg elveszti a koordinációját.)
– nyugodtan érkezz magasabb vércukorszinttel, kellemesen jóllakva, semmiképp ne éhesen! Ha az átfordulást stresszként éli meg az idegrendszer, előfordulhat fokozott izzadás, émelygés. Általában azokat kavarja fel, akik amúgy sincsenek egyensúlyban, pl. túl sok energia van a fejben. Ha egyébként tetszik a koncepció, adj magadnak 3-4 alkalmat, mielőtt emiatt szakítanál a műfajjal, meg fogod szokni.
– a gyakorlatok mezítláb biztonságosak, így a megszokott tiszta talpacskákra van csak szükség
– óra előtt vegyük le az órát, láncokat, ékszereket, amik a textilbe akadhatnak
– az elhelyezkedésben segítek, a hammock lehet mellkas, csípő magasságban, beállítom neked a gyakorlatokhoz
– a textil széltében rugalmas, hosszában kevésbé, hogy tartani tudja a beállított magasságot
– a textil érzete mindenkinek más, de először érezheted kényelmetlennek, ha dörzsöl, vág, ne aggódj, hamar elmúlik ez az érzet
– a ruházat itt inkább szűkebbre szabott legyen, és a fenti érzet miatt érdemes eleinte a hónaljat takaró felsőben és capri vagy hosszú leggingsben lenni a hajlatok vékonyabb bőre miatt
A gyakorlatokat mindenki saját felelősségére végzi. Kiskorú esetén a felelősség a szülőé.
Ellenjavallatok:
– bármilyen protézis megléte
– szürkehályog, zöldhályog
– szétnyílt hasizom
– bármilyen műtét után 4-6 hétig, császármetszés után 10 hétig
Sok örömet kívánok mindenkinek a hammock használatához!