Csakráink és egészségünk

(240′ elmélet+gyakorlat)

2015. február 15. vasárnap, 15:30 – 19:30

chakrayoga

kb. 3×40 perc elmélet, 60 perc gyakorlat, 40 perc relax, 2×10 perc szünet, jegyzettel

Csakráink átlagos érzékszerveinkkel nem érzékelhető energetikai központjainkat jelentik. A csakra szanszkrit szó, amely kereket és mozgást (forgó kerék) jelent. Mindannyiunkban 7 ilyen kerékhez hasonló fő energiaközpont található, melyek a minket körülvevő energetikai térrel (aurával) is kapcsolatban állnak.

Ezek az energiaközpontok látják el testünket, szerveinket is energiával. A modern biológia testünk működésének belső irányítását a belső elválasztású mirigyek okozta kémiai változásokkal magyarázza, de a jóga és a bioenergetika a csakrákat mint okságot is hozzárendeli azokhoz.

Csakráink a gerincoszlop mentén, egymás fölött helyezkednek el. Az alsó három csakra elsősorban a fizikai élettel áll összefüggésben, míg a felső három a spirituális élethez, a lélekkel való kapcsolathoz kötődik. Ily módon sorsfeladataink, intellektusunk is tükröződik a csakráinkban.

A workshopon

– megismerkedünk a csakráinkhoz tartozó elemekkel, színekkel, szimbólumokkal, szervekkel,
– ismerkedünk csakráink működését támogató gyógynövényekkel, illóolajokkal, nemeskövekkel,
– olyan meditációs technikákkal és módszerekkel ismerkedünk, melyek csakráinkon keresztül fejtik ki hatásukat,
– minden csakrához kiemelt jelentőségű jógagyakorlatokat válogatunk,
– megtanuljuk csakráinkhoz hozzárendelni a többi csakrát, érzelmeinket, betegségeinket, ezáltal javítva sorsalakító képességeinket.

200534946-001paschimottanasanaYlang-Ylang-Oilszakrális csakra kő

Ajánlom mindenkinek, aki egy egyszerű és működő rendszert szeretne megismerni az anyagi és a szellemi élet összekapcsolásához.

Aki részt vett Bakos Attila bajai Csakratan előadásán, további tudással és részlettel gazdagodhat elsősorban az egészséget és betegségeink megértését illetően.

Aki megismerkedett a bioenergetikai alapokkal a jógához (Az elme a világban, a világ az elmében) című szellemi műhelyünkben, az folytatásnak is tekintheti ezt a már gyakorlatiasabb workshopot.

Helyszín: INdIAM Yoga jógaiskola

Díja: 4500,- Ft, vagy egy alkalom bérletedből+3500,- Ft

Tipp: Még több összefüggést ismerhetsz fel, és még jobban tudod alkalmazni a tudást, ha el tudsz jönni egyedülálló “Ayurveda a mindennapokban” egész napos workshopra is, ahol a fizikai és finomfizikai sík testi összefüggéseinek ismeretében, az elemtan közös alapjaival valódi, használható tudást szerezhetsz az Ayurvedáról, az élet indiai művészetéről és tudományáról.

Csomagban: a “Csakráink és egészségünk” + “Egész napos Ayurveda” kedvezményesen 12500,- Ft