A kundalini jóga segít a függőségek leküzdésében

Emberi világunkban nagyon gyakoriak a függőségek. Ez valójában természetes, csak a függőség tárgyát kell jól megválasztani. Ha nem vagyunk függők a dohányzástól, evéstől, ivástól, vagy kábítószerektől, akkor is lehetünk függők érzelmileg, pl. társfüggőség, megfelelési kényszer, teljesítménykényszer, munkamánia stb. formájában.

Hormonrendszerünket vizsgálva az irányítóközpont területén találjuk meg az egyensúlytalanság forrását, így a tobozmirigy, agyalapi mirigy tréningezése a legfontosabb.

A kundalini jógában nagyon sok gyakorlatot és meditációt találunk, melyek a fenti mirigyekre hatnak. Ezért kiváló mindenki számára, de különösen hatékony a kábítószer-függőség, mentális betegségek és fóbiás állapotok rehabilitációs erőfeszítéseiben.

Az emberi szokások mintázata beállítható vagy megtörhető egy 40 napos ciklus alatt.  A mélyebben beépült minták javítása hosszabb időt vehet igénybe (90, 120. vagy 1 000 napot).

Dr. Máté Gábor maga is gyakorolja a kundalini jógát, és terápiás munkájába is beemelte, mint eszközt a függőségek gyógyítására. Budapesti csoportja a Beyond Addiction.

https://youtu.be/i1HWUz7K720

Dr. Máté Gábor magyarázata a kundalini jógáról:

„El tudod magyarázni az olvasóknak, hogy mi is az a Kundalini jóga, és hogyan tud segíteni nekik abban, hogy jobb életet éljenek?

A Kundalini jóga egy dinamikus rendszer, ami a légzést, a mozgást, a nyújtózkodást, a pozitúrákat, a mudrákat (kéztartások), a látás összpontosítását, a szent hangok és ritmusok használatát, a relaxációt és meditációt ötvözi. Arra fejlesztették ki, hogy kiterjessze a tudatunkat és életerőnket, erősítse a megérzéseinket, a belső öröm kialakítására és önmagunk igaz természetének megtapasztalására ösztönöz. Integrálja az elmét, a testet és a szellemet.

A Kundalini arra az energiaáramlásra és tudatra utal, ami mindannyiunkban létezik, és amit jógagyakorlatok segítségével fejleszthetünk. A kundalini jóga segít a rugalmasság és az erő kialakításában, egyensúlyt hoz a hormonális és az immunrendszerbe, növeli az idegrendszer alkalmazkodóképességét, fejleszti a reakcióképességünket, a stabilitásunkat és az elménk és érzelmeink tisztaságát. Segíthet a szorongás és depresszió csökkentésében, javítja az alvás minőségét és enyhíti a poszt-traumatikus stressz szindróma tüneteit. Tehát a stressz ellenszere.

A kundalini jóga a légzési gyakorlatok, a jógagyakorlatok és meditációs gyakorlatok igen széles tárházát biztosítja, ezért jól lehet alkalmazni egy sor különleges egészségügyi probléma kezelésében, mint amilyen például a függőség.”

(Sárosi Péter / drogriporter cikkéből)

A kundalini jógát keresd az órarendben/eseménynaptárban!