Aromaterápia hétköznapokra és ünnepekre – Baja


Esemény részletek

  • Dátum:
  • Kategóriák:

Lélegzetelállító mélységek, akár 100 kilogramnyi növényi rész és végtelen lehetőségek rejlenek egy-egy kis üveg illóolajban. Mindannyiunkat elvarázsol az isteni illat, azonban ezekben az apró üvegcsékben olyan változatos és erős vegyületek találhatóak, hogy ismernünk kell, hogyan kezeljük biztonságosan őket.
A műhelyben megtanuljuk a csoportosítást, higítást, felhasználási módokat. Megnézzük, milyen problémákra milyen típusú olajok a legjobbak és melyek azok, amit valóban hatékonyan kezelhetünk aromaterápiával.
Ha ezt megtanultuk, akkor viszont nem foglak további hatóanyagismerettel terhelni, és az intuitív aromaterápia felé vesszük az irányt.
Az aromaterápia egyik ága, az olfaktológia azt vizsgálja, hogy az illóolajok illatának milyen hatása van az emberi agyra. Ha az illatok közvetlenül agyunk limbikus rendszerébe jutnak, – ami közvetlen összeköttetésben van a szívritmussal, a vérnyomással, az emlékezettel, a hormonegyensúllyal – és génállományunk jelentős része, kb. 3%-a foglalkozik a szaglással, akkor hogyne fordítanánk ezt javunkra. Az adott növény gyógyító rezgésére, megjelenésére, üzenetére és az általa kiváltott hatásra hangolódunk.
Ha ezt a kapcsolódást elsajátítottuk, egy új világ nyílik meg előttünk, onnantól az olajokkal tudunk intuitív munkát végezni. Ez által az aromák rendkívül hatékony kiegészítői az ünnepi rituáléknak, az önismereti munkának, érzelmi blokkoldásnak, meditációs gyakorlatoknak és belépőt jelentenek a még finomabb esszenciák világába.
vezeti: Boltos Emőke, okl. fitoterapeuta
helyszín: INdIAMjóga Baja
résztvételi díj: 20000,- Ft ajándék könyvvel és illóolajkeverék készítéssel