Ajurvéda érthetően és praktikusan – Baja


Esemény részletek

  • Dátum:
  • Kategóriák:

Próbáltad már meghatározni az alkatodat, de elkeveredtél?
Megvan a prakritid, de elvont tudás lett és nem igazan tudsz vele a gyakorlatban mit kezdeni?
Van javasolt és kerülendő ételek listája, de nincs kedved betanulni valódi kapaszkodók híján?
A leggyakrabban előforduló dolgok, ha valaki az Ajurvéda tanulmányozásába kezd.
Boltos Emőke vagyok , jógaoktató természetgyógyász, és nagyon szeretem az elemtant, az analógiás gondolkodást. Nem csak szeretem, hanem a visszajelzések alapján jól is tanítom. Szeretettel hívlak egy olyan Ajurvéda műhelybe, ami lehet kerek egymagában is és lehet egy sorozat első állomása is. Ahol nem csak emlegetjük az Ajurvéda fantasztikus eszköztárát, a kezeléseket, hanem a gyakorlatban használható alapokra építünk. Arra fektetjük a hangsúlyt, hogy valóban megértsd és megérezd az elemek és így a doshák elveit, minőségeit, és tudj vele bánni a hétköznapokban. Az ízek, a színek, a hőmérséklet, az analógiák tanulhatóak, az eltérések felfedezhetőek. Így javul az önismeret, emberismeret, saját testi tüneteinkre és a környezetünkre való reakciónk is. Elkezdődik az ősminőségek szerinti ösztönös vonzódás tudatossága, ami az ismeretekkel együtt a megfelelő étel vagy gyógynövény tudatosságát is magával hozza.
A praktikus, hétköznapokban használható tudásért. Szeretettel ajánlom, ha szemléletet váltanál, emberekkel foglalkozol, kozmetikus, terapeuta vagy, jógázol/oktatsz, érdekelnek a holisztikus gyógymódok.
Témáink:
– bevezetés az őselemek, doshák, ízek világába,
– testtípusunk meghatározása
– a testtípusok megértése és a hozzájuk kapcsolódó előnyös hozzáállás kialakítása
– életmód tippek
🔥💦Megtanítalak az elemtannal gondolkodni, vagyis “ajurvédás” fejjel gondolkodni, ami nagyon fontos az észleléshez belső és külső világ harmóniába hozásában.
🌿🐾 Megtanuljuk, hogyan hozzuk ki a legtöbbet alkatunkból, hogyan ismerjük fel az eltéréseket benne, és mit tegyünk, hogy helyrehozzuk azokat.
🌞🌑🌱🍂Megtanuljuk, hogyan harmonizáljuk a külső-belső világot, pl. évszakváltások vagy frontok idején, de akár különböző életszakaszokban.
🌿Megismerkedünk a legfontosabb ajurvédikus praktikákkal, gyógynövényekkel és rituálékkal, a mindig aktuális témák és problémák tükrében.
vezeti: Boltos Emőke, okl. fitoterapeuta, jógaéletmód-tanácsadó, jógaoktató
ami vár: rengeteg szemléltetés, szemnek, fülnek és kéznek való példák, fűszerek, növények stb. és egy olyan jegyzet, amit a kérdező szemszögéből írtam, és egy tucat útvesztőt már megspórol annak, aki a témával ismerkedik
ideje: 2023. november 25. 14:00-19:00 (szünettel)
helyszín: INdIAMjóga Baja

Résztvételi díj: 22000,- Ft felhasználóbarát jegyzettel! és ajándék fűszercsomaggal

Kevesebb jelenjen meg