Engedd, hogy a tested tanítson!

Hatha YogaBiztosan ismerős, hogy a jógában ászanákat, tisztító technikákat, pránajámát (légzőgyakorlatok, a légzés kiterjesztése) és relaxációt gyakorlunk a test alakítása, az egészség helyreállítása vagy fenntartása érdekében.

Ha eljársz jógázni, tapasztalni fogod, hogy megnyugtat, feltölt, elűzi a bánatot és a fájdalmakat. De a jóga nem csak amiatt fontos, ami órán a szőnyegen történik.

Tudnod kell, a jóga nem modern mozgásformaként vagy stresszmentesítő eszköz gyanánt keletkezett, és nem is csak a testünket lehet jógáztatni. Eredetileg az ősi indiai bölcsesség tárháza és iskolája, melynek fő célja a gyakorlót elvezetni az önismeret és az önmegvalósítás egy mélyebb szintjére.

A HaTha jóga egy bevált módszer a jógatípusok sokaságát tekintve, amely a technikai részletek elsajátítása után először testünk ismeretére és irányítására tanít, mely elengedhetetlen belső világunk és külső fizikai adottságaink összefüggésének feltárásához. A HaTha jóga gyakorlása nem lesz teljes, ha nem ismerjük meg azokat az erőket és energiákat, mint pl. az elme és a prána, tudatunk működése. E nélkül pusztán fizikai testgyakorlatok sokaságaként értelmezhető, bár ez sem kevés. Gyakorlása gyorsan és hatékonyan építi a testtudatot, energiát erőt és rugalmasságot ad, és hozzásegít egy koncentráltabb, nyugodtabb tudatállapothoz.