INdIAMjóga házirend

Ezzel a házirenddel 7 év tapasztalata alapján inkább segíteni szeretnék, mint szabályozni, jól jöhet valamikor!

Résztvétel:

Azt szeretném, hogy jó élmény legyen Neked a jóga, így ha még nem ismered, az első jógaórád előtt kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, hogy egyeztessük, mire van szükséged. (06703380787)
Lehetőséged van arra, is, hogy adottságaidat vagy igényeidet részletesebben egyeztessük személyes találkozón. Választhatod az egyéni órát, konzultációt.

Az órák felnőtteknek (ill. kb. középiskolás kortól) szólnak, kb. 8 év alatti gyermeket kérlek ne hozz magaddal megfigyelőként sem, mert az a tapasztalat, hogy megunják, de olykor kétségbe is esnek. Így minden résztvevő magára tud figyelni!
Testi figyelmet igénylő dolgokat (pl. gerincsérv, protézis, magas vérnyomás, illóolaj vagy állatszőr-allergia) kérlek jelezd!

Szükség szerint átöltözésre is van lehetőség.
Lábbeli nem szükséges, zokniban, de mégjobb mezítláb gyakorolni (a házban padlófűtés van).
Jógamatracot találsz a teremben. (Ha hozod, ne polifoam legyen, hanem nehezebb szőnyeg, ami a helyén marad, nem csúszik és nem pöndörödik.)
Szívesen segítek saját szőnyeg választásában is, amit ha úgy jobb neked, a házban is hagyhatsz. Minden egyéb eszköz itt van.
Az órák bevezetéssel indulnak, és relaxációval záródnak.
Ha esetleg hamarabb el kell menned, azt bármikor, de a relaxáció előtt tedd kérlek!

Jóga és életmód

Nem csak jógával, hanem természetes gyógymódokkal is várlak. Stresszoldó, blokkoldó módszerek, problémamegoldás a fitoterápia, alkalmazott kineziológia eszközeivel, Aura- Soma, védikus és ajurvédikus életmód szemlélet, és egyéb kognitív, vagy a tudattalant feltáró módszerek. Érdeklődj nálam!

Érkezés:

Érkezni 5-10 perccel órakezdés előtt lehetséges és javasolt. (Egyéni órára, kezelésre vagy konzultációra nem szükséges előbb érkezni.)
Kérlek figyelj a szabályos parkolásra, de a FB csoportomban olyan parkolási segédletet is találsz, amivel a szomszédok is egyetértenek.
Ha nem találsz helyet az utcán, és nincs nyitva a nagykapu, szólj, és nyitom, be tudsz gurulni.
Ha nem tudsz bejönni, pedig órának kéne lennie, kopogj bátran valamelyik ablakon! Jobb, mintha hívsz, mert ha nincs elmentve a számod, nem biztos, hogy felveszem, néma a telefonom, vagy már a résztvevőkre figyelek.
Ha elkésel, akkor is kopogj, mondom érdemes-e még becsatlakozni.

Mivel gyakran van egyéni konzultáció, amit a munkaidők miatt kell az esti órák elé passzintani, hálásan köszönöm a megértést az esetleges csúszások miatt!

Cuccok és etikett:

Tudom, hogy a gyakorlást gyakran a letisztultsággal, önfegyelemmel és a világi dolgoktól való mentességgel azonosítjuk,
DE

mivel kicsi az előtér, a cipőt, kabátot hagyd kint!, (ne legyen hátul a tornaszobában ruhahalmaz, vagy bárhová akasztott kabát) viszont értékeidet nyugodtan behozhatod. (Ha nagyon kell a hely, majd kipakolunk.)
Fogas, tükör az öltözőben.
Fontos a jelenlét, de én a bölcsességben hiszek. A telefonokat ki szokták tiltani, DE nyugodtan hozd be NÉMÁN! (Én is telóról adom a zenét, mert így a legegyszerűbb.) Több oktató ideges tőle, de nem tudhatjuk kiben mi van, mit tesz meg, hogy itt lehessen, ne ítélkezzünk. (Lehet, hogy valaki nyugodtabb, ha elérhető a kisgyerekének, vagy a kulcsnélküli gyerek egy órát tanácstalanul várna rád otthon; illetve felőlem nyugodtan mérd az aktivitásodat, úgyis rájössz, mi az, ami felesleges.)
Van, ahol nem támogatják a gyakorlás közbeni vízfogyasztást, én rád bízom, kulacsodat nyugodtan hozd magaddal.

Eszközök:

A közös szőnyegeket a teremben találod, oda tedd vissza. A tiédet az öltöző-tárolóban hagyhatod, nem engedek senkit hozzányúlni.
Minden eszközt lehet használni, ami párna, tégla, úgyis mondom, ha darabra szeretnék velük valamit.
A kiinduló vagy medis ülésnél a térdek ne sokkal legyenek magasabban, mint a csípő, mert hátrabukik a derék. A mi iskolarendszerünk után nehéz elhinni, hogy szabad keresgélni, felkelni, odavinni, de én kérem.
Takarók a polcon, aki segíteni akar, 4x hajtsa kb. egyenlően félbe (és ne 5x), úgy tegye vissza. Így mindig szép rendben lesznek.  : )

Óra előtt, vagy után, szükségem lehet a türelemre, jóindulatra, mert nincs recepció, egyedül intézek mindent.

Kisállatok:

Ha úgy alakul, kérlek vigyázz rá, hogy a kiskutya ne jusson ki az utcára, köszönöm. (A cica kimehet : )  )