indiamjoga_02
index_13
index_12
index_11
indiamjoga_06
indiamjoga_10
previous arrow
next arrow

jóga és életstílus

Mozgás, önismeret és természetgyógyászat tudatosságunk, boldogságunk és gyógyulásunk szolgálatában, erről szól ez az oldal.

JÓGA

A jóga valódi erőforrással köt össze, feltölt energiával és elviselhetőbbé teszi a nehéz élethelyzeteket. Kiegyensúlyozza a testet és az elmét, elvégzi a modern ember egyik legnagyobb feladatát, a stresszoldást. Végső soron visszaadja a létezésbe vetett bizalmat. Ha továbblépsz, megtalálod, mi mindent mondhatunk el még róla.

tovább

ÉLETMÓD

Jung szerint: “Mindaddig, amíg a tudattalan tudatossá nem válik, a tudatalatti fogja irányítani az életed, és te sorsnak fogod hívni.”
Tudatosnak lenni nem azt jelenti, hogy gondolkodunk és jól informáltak vagyunk, azok akkor tudunk lenni, ha már nem a tudatalattiban rejtőző erők mozgatnak minket. Megengedni a szemléletváltást, hogy érzéseink és gondolataink lenyomatát felfedezzük a testünkben, letenni olyan terheket, amik nem is a miénk, megismerni tudatalattinkat, számomra ez az igazi egészségre törekvő életmód. Ehhez nyitják, tisztítják nekünk az utat a gyógynövények, az esszenciák és a jóga. Az Életmód oldalon bejegyzéseket olvashatsz jógáról, analógiás gondolkodásról, az életminőség javítás apró elemeiről.

tovább

megoldások nőknek

Az utóbbi 10 évben körvonalazódott, mik a leggyakoribb női problémák, amikre mozgással, életmódváltással és holisztikus szemléletű természetgyógyászattal sokkal jobb válaszokat adtunk, mint a konvencionális tüneti kezelés. Csokorba szedve hozzá jó pár hatékony módszert, épülési szépülési lehetőséget találsz az oldalon! Állítsuk meg és forgassuk vissza az időt!

NŐKNEK

hormonegyensúly-tanácsadás – arctorna – Love Your Belly – intim tréning

Oktatás

jógaoktatás – oktatói képzések – workshopok, műhelyek, tanfolyamok

Konzultáció

természetgyógyászat fizikai és lelki síkon – fitoterápia – alkalmazott kineziológiai módszerek

ARCTORNA

eredeti Bojtor Márta féle arctorna – arcjóga

MEDITÁCIÓ

meditációs kurzus – meditációs módszerek

Aura-SOMA

A lélek színei

a színek jelentősége a személyiség tükrében – önfejlesztés – konfliktusmegoldás – belső alkímia

CSALÁDÁLLÍTÁS

egyéni és csoportos – család -és rendszerfelállítások

ezt keresem

Jógáznék

 • HaTha jóga
  Minden, ami jóga. Ha ezt keresed, választhatod a csoportos órák közül az Indiam I-et vagy a női jógát, de ide tartozhat a jógatanfolyam- hogy megismerd a jóga életfilozófiáját, metódusát, és a meditációs kurzus is- amiben minden tanulható benne van a meditációról.
 • Relaxáció
  Minden csoportos óra végén tanulunk relaxálni, valamint alkalmanként van egy órás teljes és hangtálas relax is, amire be tudsz jelentkezni. Ez egyéniben is elérhető.
 • Dinamikus jóga, ashtanga vinyasa, power jóga, flow 
  Ezt mind egybegyúrva találod a dinamikus jóga óratípusban. Akkor ajánlom, ha erősödni is szeretnél vagy untat a lassúság.
 • Gerincjóga
  Gerinctorna, gerinctréning, jóga, nyújtás, lazítás, a hát és hasizmok erősítése. Ha ülőmunkát végzel, fáj a hátad, rossz a tartásod, és egy kíméletes mozgást keresel, miközben a stresszt is oldanád, akkor hétfőnként ez jó választás.
 • Női jóga
  Ide csak hölgyeket várunk! Minden női dolog jógája, hetente általában csütörtökön.
 • Aerial jóga
  Ha új kihívást, élményt keresel, lógnál, lebegnél. Keresd hetente vagy kéthetente az órarendben.
 • Kundalini jóga
  A klasszikus jógához képest új élmény lesz. Ez a szikh hagyomány, Yogi Bhajan jógája, amit dr. Máté Gábor a függőségek kezelésében is kiemel. Erőteljes és gyors hatása van a személyiségre. Megtalálod hetente vagy havonta az órarendben.
 • Kismama jóga
  Jelenleg 10 alkalmas jóga- és szülésfelkészítő kurzusként elérhető, leírását keresd az óratípusok között.

Tanulnék, fejlődnék

 • jóga alapok oktatása
  Ha “meg szeretnél tanulni” jógázni. Jógatanfolyam keretében ismerheted meg a jógát mint életvezetési módszert, a jóga koncepcióit, metódusát, típusait, eszközeit.
 • jógaoktató képzés
  Ha te is oktatni szeretnél, megtanítom neked a módszert, hogy magabiztosan képviseld a jógát a világban és hogy mi az IndiamJóga töretlen sikerének titka 🙂
 • meditáció oktatás
  A meditáció önálló praxis, de egy darabig tanulható. Meditációs kurzusomon mindent megtanítok róla. A workshopok között keresheted.
 • Ajurvéda műhely
  Ha szeretnél eligazodni az elemtanban, praktikus tudást szerezni az ajurvédikus felfogásról, táplálkozásról és gyógynövényekről! Megismerjük a testtípusokat, hogy hogyan hozzuk ki a legjobbat belőlük. Szenzációs ajurvédikus gyógynövényeket fogsz megismerni saját ajurvédikus házipatikádhoz.
 • hétköznapi aromaterápia
  A műhelyben úgy tanítom az aromaterápiát, ahogy szerintem a legtöbbet tudjuk kihozni belőle a hétköznapokban. Nem terhellek hatóanyagismerettel, minden illóolajat problémaspecifikusan ismerhetsz meg és a növények személyiségén keresztül lesz intuitív a tudásod. A workshopok között megtalálod.
 • női testtudat oktatás
  Ha szeretnél összhangban működni a ciklusoddal, és életóráddal. Lefordítjuk a hormonok nyelvét érzelmeinkre. Megtanuljuk hogy táplálékunkkal, étrend-kiegészítőinkkel hogyan tudod a legjobban támogatni magad. Megtanuljuk a hormonegyensúly alapjait és a megoldást főbb problémáinkra.
 • női testtudat oktató képzés
  Ha ezzel szeretnél nőtársaidnak segíteni. Hasznos és beavató tudás, hogyan lehet a legjobbat kihozni egy adott állapotból. Ajánlom akár sport-, jógaoktató, kozmetikus stb. vagy.
 • arctorna és arcjóga workshop
  Ha érdekel, hogyan lehet természetes módon arcunkat feltölteni, emelni, ránctalanítani. vagy eltüntetni a tokát és kontúrozni az arcot. Önismeret arcelemzéssel, arcreflexológia, stresszoldás.

Megoldást keresek

 • szétnyílt hasizmom van
  Várlak szeretettel az eredeti Love Your Belly módszerrel, regeneráljuk szétnyílt hasizmodat.
 • életközépi válságban vagyok
  Több ilyen időszakunk lehet 33-48 éves korunk között, főleg negyven éves kor után. Veszteség, irányvesztettség, fájdalmas felismerések. Mit kezdjünk vele? Legfőképp tanuljunk magunkról és fogadjuk el, hogy akár 40 pluszosan is zuhanhatunk hirtelen gyerekbőrbe, rejtett módon is hathat ránk minden családi trauma, viselkedési minta, kényszer. Göngyölítsük fel együtt! A legjobb módszer a kineziológia. Válaszd az egyéni konzultációt!
 • endometriózisom van
  Az endometriózis nem csak hormonális probléma, hanem az immunrendszer rendellenessége. A modern hormonegyensúly szemlélettel nagyon jó eredménnyel közelítjük a hormonális oldalt és a lelki oldal kezelésével teljes megoldást találhatunk. Egyéni konzultációra várlak és a női testtudat oktatás is sokat adhat.
 • PCOS-em, miómám, cisztám, IR-em van
  Táplálkozásbeállítás, hormonegyensúly, érzelmi okok együtt fontosak. Egyéni konzultációra várlak és a testtudat oktatás is sokat adhat.
 • PMS-em van
  A jóga már önmagában megoldás lehet. Hormonegyensúly, táplálkozás, érzelmi okok és női megéléseink is fontosak. Egyéni konzultációra várlak és a testtudat oktatás is sokat adhat.
 • nincs mensesem
  Mindenképpen egyéni megbeszélés szükséges.
 • változókorban vagyok
  Ha problémásnak, fájdalmasnak érzed, segítek enyhíteni a tüneteket, rálelni a harmóniára, megelőzni a szövődményeket, megfelelő gyógynövénykészítményt választani. Segítek lelkileg feldolgozni amit fel kell. Válaszd az egyéni konzultációt!
 • pajzsmirigy problémám van
  Az ajurvéda, a fizikai természetgyógyászat számos értékes segítséget tartogat, de pajzsmirigyünk különleges funkciója nélkülözhetetlenné teszi az érzelmi okok keresését. Ez a szervünk önazonosságunkról, motivációinkról, választásaink szabadságáról, szerethetőségünk hitrendszeréről üzen, így szerintem elengedhetetlen “ránézni” mindezekre. Lehet egyéni konzultáció, lehet családfelállítás is.
 • a túlsúlyom lelki okai érdekelnek Ami a kalóriaszámláláson túl van. A túlsúly okai lehetnek vélt vagy valós stressz, szorongás, védekezés, gyulladás stb. A konzultáción ezeket göngyölítjük fel.
 • a babavárás lelki oldala érdekel
  Gyakran van a meddőségnek felmenőinktől örökölt, vagyis generációs oka. Traumák, sorsátvállalás, fogadalmak befolyásolhatják női szerepeinket, kiteljesedésünket. A téma mindenképp megér egy egyéni vagy csoportos családfelállítást.
 • a betegségek lelki oldala érdekel
  Az analógiák segítenek, de mivel mindannyian egyediek vagyunk, a kineziologiai módszereket hívhatjuk segítségül az egészen pontos okok felgöngyölítésében.
 • daganatos betegség lelki oldala érdekel
  A daganatokat tekinthetjük érzelmi transzmutációknak, régi megoldatlanságból, traumából eredeztethető, fel nem ismert, de igen fontos fájdalomrészeknek. Bert Hellinger külön könyvet szentelt a családdinamikai kötődések leírásának rákbetegeknél. A tapasztalatok szerint egy családfelállítást mindenképpen megérhet a téma.
 • pánikolok
  A jóga pszichológiája szerint a pánik sok kezeletlen, eltúlzott félelem következménye, mivel az elme szempontjából mindegy, hogy valami megtörtén(ik)-e vagy sem. Ajánlom: traumakeresés és oldás, légzőgyakorlatok, jóga
 • szorongok
  A szorongás során félelmeink pontos tárgy nélküliek, meghatározatlanok. Jellemző lehet egy élethelyzetre, de alkati dolog is lehet. Légzőgyakorlatok, a jóga sokat segíthetnek. Fontos a minőségi alvás, a társaság, a természet, fizikai tevékenység, séta. Kerülendőek az élénkítő, stimuláló szerek és a hosszú képernyőidő az idegrendszer szempontjából. A “mammutkeresés”kineziológiai módszerekkel jól végezhető.
 • elakadtam
  Határozzuk meg a célt és annak mentén oldjuk a blokkokat, vagy ha az nem megy, akkor induljunk ki abból ami van és körvonalazódni fog az érzés és a helyzet. A kineziológiai módszerek segítenek.
 • gyászolok
  A gyász természetes folyamat, amikor lassan elfogadjuk, hogy már semmi nem lesz olyan, mint azelőtt volt, vagy nem lehet olyan, mint amilyennek megvágytuk. Szólhat helyzeteknek és/vagy személyeknek. A nem múló, vagy túlzott gyász oka lehet az elfojtás, vagy bűntudat. Érezhetjük úgy, nem tudtunk elbúcsúzni, tartozunk a halottnak stb. Szívesen segítek megtalálni a pontos okot, oldani az életellenes kötődéseket és lélektől lélekig kommunikálni.
 • stresszevő vagyok

Az éhség és a túlsúly valódi okainak kezelésére több módszerrel tudlak segíteni.