Indiai táncműhely Maricával

„A tánc meditációként képes működni, akárcsak az
ima, a böjt vagy más lelki gyakorlatok.” (Ubornyák Katalin)

A bemutató & workshop ideje: 2019. március 23.szombat, 14:30-18:30 (szünettel)
Helyszín: Indiam Jóga, Baja, Cserkész u. 11.
Ára: 5000,- Ft (18 év alatt 4000,-)
TARTJUK: 3 főtől, előzetes jelentkezéssel
JELENTKEZÉS MÁRCIUS 15-ig: Boltos Emőke messenger vagy 06703380787

Marica 15 éve tanulja és gyakorolja a dél indiai kultúra jógikus táncát.
Most mesél indiai élményeiről nőként és táncosként, beavat a Bharatanatyam történetébe és kifejezőeszközeibe, a kézmozdulatok (mudrák) jelentésébe.
Nem ígérjük, hogy a workshop végén úgy fogsz táncolni, mint Ő, annál nagyobb élmény lesz látni Őt táncolni, a táncban felfedezni a női szépséget, finomságot, a jógát, a test teljes erősítését.

Lesz ALKOTÁSÉLMÉNY is, a test, a kéz és az arcmozgások összehangolásával, alapszintű lépéskombinációk elsajátításával és egy csoportos tánc tanításával várunk.
Ismerj meg gyógyító mudrákat, oldódj ki és földeld magad a tánc hangulataival, kifejezőeszközeivel!

Az indiai tánc nemcsak a szó szoros értelemben vett táncot, hanem a költészetet és a színházat is magában foglalja, hiszen a darabok során történetek elevenednek meg. A tánc az Isteneknek és az Istenekről szól: ennek megfelelően a táncos is próbál spirituális magasságokba emelkedni.
Rukminí Déví, egy híres indiai táncosnő szavaival:
„Az istenek és istennők életét táncoljuk, de ugyanakkor az alacsonyabbat emeljük fel. Az emberinek istenivé kell válnia, ahogy az isteni emberivé válik.”

Marica tizenöt éve kezdett indiai tánccal foglalkozni. Kiss Tímea és Gulyás Ildikó táncművészek felkészítése után 2010 szeptemberétől kilenc hónapon át tanult ösztöndíjjal Indiában a Kaladiksha tánciskolában Padmashree Meenakshi Chitharanjan táncmesternél, és azóta is folyamatosan itthon.

A Duna TV dok.filmjét itt tekintheted meg Róla: https://nava.hu/id/3309214/
Mestere & Szeged: Facebook/Kala Sangam Tánccsoport Táncpartnerével, Berki Évivel alkotott formáció: Facebook/Anjali Dance
http://www.anjali.hu/234-2/

Ajánlott ruházat: kényelmes (bő nadrág, vagy leggings) + nagyobb méretű kendő, lábbeli nem szükséges (ahogy az idő kívánja, a házban padlófűtés van)