Februárban: hideg még lesz, de a szívben már nem

Tudtad, hogy februárban Bálint mellett még egy nap élesztgeti az élet szeretetét?
Február 6. Dorottya napja. ?❤️?

Dorottya nevének jelentése: az „Istennő Ajándéka”.
Dorottya történetében a lány a helyi uralkodót utasította vissza arra hivatkozva, hogy ő már Krisztus jegyese, aki ezért különböző kínzásoknak vettette alá, de a leány sértetlen maradt. Nem engedett hitéből, sőt, azt állította, hogy Krisztus kertjében szokott rózsát és almát szedni. A kivégzése után egy égi gyermekküldönc jelent meg egy virágokkal és gyümölcsökkel teli kosárral, és ítélője megtért a csoda láttán.

Később a 14 segítő szent közé sorolták, s a szülő anyák gyakorta fohászkodtak hozzá segítségért.
Dorottya, a „Tavaszi Rózsa”, csodája révén a kertészek és a virágárusok védőszentje lett. Névnapját virág és gyümölcsszenteléssel ünneplik.

Gyakran ábrázolják gyümölcsös kosárral. A ruháját a vörös és zöld színek jellemzik, s mindez a közelgő életteli, termékeny tavasz ígéretét idézi számunkra.

Az aura szóma és a színek világában gyakran választunk vöröset energiahiány esetén, de a vörös minden árnyalata üzenhet a női haragról, anyai fájdalomról. A természet és a szív zöldje elhozza a feloldást, a szabadságot és az élet szeretetét. Újrakezdés, határozottság, a szükséges tér meglelése.

A Bach-virágeszenciák között ezt a lelkesedést és a női kedvet a vadrózsa esszenciája képviseli, és a magyal hozhatja hozzá a megbocsátást. A Maui-drágakő esszenciák között pedig a rubin segít a dühöt életerővé alakítani.

Segítsenek Neked is a természet esszenciái, várlak szeretettel!