Rólam

Boltos Emőke

Boltos Emőke

Elérhetőség: +36703380787

A jógát egészségjavító és mozgásterápiás hatásáért nagyon szeretjük, de lehet maga az életvezetésünk, teljes létfelfogásával és önismereti útjával. Nekem fontos, hogy a spiritualitás ne a különcség és különbözőség egy újabb megnyilvánulása, hanem önismereti ösvény legyen. Olyan jógaórákat tartok, hogy bármikor el tudj jönni feltöltődni, de ha szeretnél, tudj fejlődni is. Működök segítőként is, és sok-sok önismereti, gyógyító programot is találsz nálam.

Mindig olyan munkára vágytam, ami egyben hivatás is, amit igazán szeretek, és amiben önálló lehetek. Kertészmérnöki diplomám megszerzése után jött az ötlet, hogy holisztikus látásmódomat kamatoztatva a gyógynövényeket terapeutaként állítsam az emberek szolgálatába, de innen még hosszú út és sok tapasztalat vezetett a jógaiskoláig. 

2009 óta tanulok a természetes gyógymódokról. Gyógynövény-használati és -gyógyászati ismereteimet aromaterápiás, virágterápiás és hormonegyensúly-terápiás ismeretekkel bővítettem. Bioenergetika tanárom révén jutottam el Dr. Bíró Dénes orvos, bioenergetikushoz, aki teozófusként merőben új szemlélettel segített a gyógyászatot illetően. Akiben csak az a két mondat megmarad, amit Tőle hoztam -“A finom hat a sűrűre” és “A betegség a lélektől való eltávolodás eredménye”- már bármikor képes meggyógyítani magát. 

Természetgyógyászati tanulmányaim, több év, és több csodálatos tanáregyéniséggel eltöltött idő után a jóga ösvényére értem, ahol először a jóga életszemlélete érintett meg. 2010-ben találkoztam jógafilozófia Tanárommal, Bakos Attilával, aki szeretettel tanítványává fogadott, és megismertetett a bhakti jógával.

A mozgás szeretete és a jóga mozgásrendszerének végtelen lehetőségei okán jutottam a Bindusar Yoga School jógaiskoláig, ahol Mukesh Kothari hatha jóga Tanárom vezetésével nemzetközi hatha jógaoktató oklevelet szereztem, amit sportoktatói képesítéssel (országos képzési jegyzék) egészítettem ki. Bár a jógában való jártasság aligha mérhető oklevelekkel és tanfolyamokkal, a célom velük annyi, hogy mindig jobb szolgáltatást nyújtsak.

Minden Tanítómnak hála szeretetéért és türelméért, a végtelen bizalomért.

Fontosnak tartom a tanítások gyakorlati alkalmazhatóságát. Ahogy a test-lélek-szellem is egységet képez, úgy minden általam elvégzett holisztikus kurzus egymást kiegészítve kiváló segítséget és hátteret ad ahhoz, hogy több szinten a lehető legtöbbet adhassam. Hiszem, hogy a gyógyulásban és az életvezetés kérdéseiben is mindig a mélyülő önismeret hoz valódi áttörést, ez pedig számomra maga a jóga útja.

Kiemelten foglalkoztatnak a betegségek testi és érzelmi összefüggései, a szín-és szimbólumterápia és természetesen a jóga teljes pszichológiája a gyógyításban.

A jóga oktatása és a segítő foglalkozás természetemhez illő hivatás. Ahogy Tanáraimtól tanultam, a HaTha jógát és a jóga lényegi filozófiáját tiszta forrásból, sallangmentesen, a modern igényekhez igazodva igyekszem átadni az érdeklődőknek. 

 

Képesítések, tanulmányok:

Hatha jógaoktató (Bindusar Yoga School-TTC, Yoga Alliance RYS-200)

Vinyasa Flow jógaoktató továbbképzés (Varga Judit)

Prana yoga dance oktató továbbképzés (Kiss Andrea)

Ashtanga Vinyasa jóga – Yoga Alliance RYS-200 (Porffy Csaba)

Sportoktató (Országos Képzési Jegyzék 203/5/2014)

Fitoterápia(ETI), aromaterápia (Holisztikus Oktatási Központ)

Hormonegyensúly terápiás tanácsadás (Nóra Iglói Syversen)

Bach-virágterápia (Holisztikus Oktatási Központ)

Jóga-èletmód tanácsadó képzés (Narada Akadémia)

Aura-Soma színrendszer (Baksáné Bábity Viktória)

 

Tanáraim a jógában, és akiktől sokat tanultam, tanulok:

Bakos Attila – író, filozófus, a jógikus tudományok oktatója, a magyar ősvallás és a védikus kultúra kapcsolatának kutatója

Sripad B. Sudhir Goswami Maharaj (USA, India)  (bhakti jóga)

Mukesh Kothari (akit máig első és A Tanáromnak tartok a hatha jógában)

Porffy Csaba – aki tiszta és derűs személyiségével támogatott az ashtanga jóga gyakorlásában

Jeszenszky István – zeneművész, aki különleges gyógyító hangjaival kalauzolja az érdeklődőket a csend jógájában (nada jóga)

Dr. Bakos Judit Eszter – hatha jóga oktató

Dr. Bíró Dénes – orvos, bioenergetikus

Nyáry Géza – bioenergetikus, radiesztéta

Baki Mária, Dr. Csomai Zita, Martin Zsuzsanna és a Holisztikus Oktatási Központ minden oktatója

Baksáné Bábity Viktória – Aura-Soma tanár

Varga Judit – Vinyasa Flow oktató, a magyarországi Vinyasa Flow Egyesület alapítója

Simon Borg-Olivier – ausztrál jógaoktató, a Yoga Synergy megalkotója, fizioterapeuta

 

Az INdIAM Jógáról

“Lelkünkben India úgy él, mint a csodák országa, az Ezeregyéjszaka mesés birodalma. Már amit felületesen hallottunk róla, az is olyan hátborzongatóan csodálatos és ellentmondásos. Például: Indiában sorra épülnek a modern gyárak, vízi és atomerőművek, de ezek kiásásához a földet tízezerszám nők hordják el a fejükön kis kosárban” – írja a Rámajánához írt utószavában Jánosy István.

Ebbe a sokszínű országba és legendás múltjába elvezethet minket a jóga minden ága, és gyakorlása, hogy feltárja a halhatatlan lélekhez vezető utat. A napkeleti, magyar, és védikus vagy jógikus indiai hagyomány a megvilágosodás, a fény örök és ma is élő kultúrája.

Sok-sok ösvényen léphetünk kapcsolatba a jógával, és a hazájával.  Amit India nekem közelről, távolról adhat, az INdIAM, az én Indiám.

A jóga számomra a fejlődés, tudatunk tágítása, minden megismert dolog egységgé formálása. Időről-időre szívbe érkezés, vagyis minden tulajdonságunk szeretetbe vezetése.

A jóga, ösvényének minden pontján maradandó, csillapító öröm. Felemelő gyakorolni, és továbbadni is.

“Aki jógával köti meg énjét, az minden lényben magát látja és magában lát minden lényt, azonosnak tekint minden dolgot. 
Aki mindenben engem lát, és mindent bennem lát, az nem szakadhat el tőlem, s én sem szakadok el tőle. 
Aki minden lényben engem szeret, mert meglátta, hogy minden egy, az a jógi énbennem él, bárhol tartózkodik. (BG 5.29-31)”

I AM, IN I AM, INdIAM
 

Ganesha